Ik durf het nu!

Deze week heb ik het geschiktheidsonderzoek van de Pabo succesvol afgerond en ik ga 1 september starten als zij-instromer op basisschool de Parkiet! Het kwam mede door de sessies met jou dat ik deze stap heb durven zetten en ik kijk ernaar uit om aan deze nieuwe fase in mijn loopbaan te beginnen :) Dank dus en wellicht tot ziens! 
 

Een  bewuste loopbaanswitch in mijn 50e levensjaar! 

Na 20 jaar congres coordinator naar HBO-V verpleegkundige in opleiding!

Annely is een heel prettige persoon. Ik voelde mij meteen op mijn gemak bij haar en vrij om persoonlijke dingen over mijzelf aan haar te vertellen. Ik heb haar gevonden op het internet en haar website sprak mij heel erg aan. Wat ze daar schrijft, zo heb ik het traject met haar ook ervaren.
Hoewel ik voordat ik bij haar kwam zelf al een plan had gemaakt hoe ik het vinden van een baan in een nieuwe richting wilde aanpakken en ook al ideeën had over wat ik leuk vond, hebben de gesprekken met Annely mij erg goed geholpen bij de verdere uitvoering van wat zij mijn “onderzoek” noemde.
Ik keek er elke keer naar uit om haar te spreken en daarna voelde ik nieuwe energie. Uit  ieder gesprek haalde ik een aantal dingen waar ik weer mee verder kon. En ook haar concrete tips en zeker ook haar vertrouwen hebben mij zeer geholpen.

Van congres coördinator tot HBO-V verpleegkundige in opleiding. Een  bewuste loopbaanswitch in mijn 50e levensjaar! 

 

Wat een rust

Al een aantal jaar wil ik eigenlijk graag iets anders doen dan de kantoorbaan die ik nu heb. 
Via via kwam ik bij Annely terecht en wat was dat een fijne ervaring.
Tijdens de intake kwam er een spraakwaterval uit mijn mond en Annely maar luisteren en reageren. Ik voelde direct de vrijheid om dat te doen.
Toen al een goede eye opener.
Bij het 1e gesprek meteen de vinger op de juiste plek. Ik weet niet hoe, maar ze voelde meteen aan waar ik behoefte aan had. Ik had een (flinke) zet in de juiste richting nodig.
En dat greep ik met beide handen aan. Annely is zo enthousiast en daarbij ervaringsdeskundige, wat ik heel erg prettig vond.
Zij is het levende bewijs dat het roer volledig omgooien heel erg goed kan uitpakken.
Van een vrouw die bij elke stap nadenkt wat de gevolgen ervan zijn, naar nu de rust in mijn hoofd om mijzelf te herontdekken.
Nieuwe plannen te maken die niet in lijn liggen met het verleden, maar absoluut in lijn met mijn behoefte. Voor mezelf te kiezen.
Dank je wel Annely voor het helpen inzichtelijk maken van mijn gevoel.
Dank je dat je mij weer hebt laten voelen! Rust in mijn hoofd, rust in mijn lijf.
Met vol vertrouwen op naar de toekomst.

Ongedwongen praten over hetgeen waar ik mee worstelde

Wat een fijn coachingstraject heb ik mogen ervaren bij Annely! De (wandel)sessies in de natuur waren voor mij een hele prettige manier om ongedwongen te praten over hetgeen waar ik mee worstelde. Hoe kom ik erachter wat ik wil? Annely kan erg goed luisteren, legt de vinger op de zere plek en stelt treffende vragen die je aan het denken zetten. Dat doet ze op een hele prettige manier: oprecht en zonder oordeel of ondertoon. Met haar optimisme en enthousiasme wist Annely mij in deze lastige periode steeds weer te motiveren en positief te laten denken. Na iedere sessie had ik weer nieuwe energie. De sessies hebben mij veel inzicht gegeven zodat ik mij weer ging beseffen wat ik belangrijk vind in het leven en in mijn werk. Door het verkregen inzicht lukte het vervolgens om een nieuwe baan te vinden die bij mij past. Daar ben ik Annely erg dankbaar voor en ik beveel haar dan ook zeer aan als loopbaancoach!

Ik weet weer wat ik zoek

 Na enkele sessies bij Annely had ik weer helder wat ik zoek in een baan en wat mij gelukkig maakt.
Fijn om hier met haar over te kunnen sparren.
De positieve benadering werkt motiverend en de gesprekken zijn (onbedoeld) een fijne stok achter de deur. Veel dank!
 

Ik sta weer stevig in mijn schoenen

Ik kwam bij Annely via mijn werk terecht. Ik liep een beetje vast in mijn ontwikkeling en wist niet goed wat mijn volgende stap zou moeten zijn in mijn carrière.
Door een aantal sessies heb ik een goede spiegel voorgehouden gekregen en heb ik mijzelf beter leren kennen. Hierdoor sta ik weer stevig in mijn schoenen, weet ik waar ik mij in wil ontwikkelen en vooral ook hoe.
Samenwerken met Annely was heel fijn! Je gaf me veel zelfvertrouwen en ik liep altijd met een positief gevoel naar buiten.

Superfijn!

Nogmaals veel dank voor al je hulp. Ik heb echt superveel aan onze gesprekken gehad. Hoewel het uiteindelijk toch nog een jaar heeft geduurd, is dat eigenlijk ook wel weer heel snel omdat ik heel gericht heb gezocht naar een bepaalde functie. Superfijn! En....voor mijn 40e (dat had ik mezelf beloofd ;-) ) "

Een brug naar een nieuw gedeelte van mijn leven

Op onze 'sessies', gesprekken, kijk ik met een soort nostalgisch gevoel terug. Jij hebt mij begeleid in een transformatieperiode in mijn leven. Ik liep over een brug naar een nieuw gedeelte van mijn leven en jij wandelde af en toe met mij mee. Zo zal ik me jou en onze ontmoetingen herinneren. Je voelde me haarfijn aan en zei veel rake dingen. Ik voelde me op mijn gemak bij jou, in je mooie huis en kantoor en ook bij en met Lex! Geef hem maar een aai over de bol van mij. Dank je wel, Annely. Wat jij voor mij hebt gedaan, is eigenlijk niet in geld uit te drukken, al ben ik het UWV wel dankbaar natuurlijk ;)

Geen standaard trucje of therapie

Annely heeft geen standaard trucje of therapie: ze kijkt wie je bent, wat je nodig hebt en gaat dan met je op pad.
Hoe? Ook dat is voor iedereen anders: het gaat erom waar jij je het lekkerst bij voelt.

Wat ze ook niet doet is knopen voor je doorhakken. Voor jou bepalen wat je moet doen. Ze geeft je een gids met mogelijke routes, zorgt voor de GPS zodat je niet (langer) verdwaalt, plaatst af en toe een afbakening of helpt je over een omgevallen boom. Maar JOUW weg, die moet je zelf zoeken. Maakt niet uit hoe lang je erover doet, ze wandelt rustig met je mee. Tot jij jouw pad gevonden hebt.

 

-Anne-

Vanuit je kracht keuzes maken

Annely heeft me geholpen om inzicht te krijgen in de zaken waar ik voor sta. Wat maakt mij wie ik ben, wat is voor mij belangrijk en waar word ik gelukkig van. Vanuit je kracht kan je dan keuzes maken die op lange termijn het beste zijn voor jezelf en werkgever/opdrachtgever" EH

Rust en reflectie

Rust en Reflectie
Na jaren rondgelopen te hebben met het gevoel dat ik weinig voldoening kreeg van mijn werk, mij niet op mijn plek voelde, en tot de conclusie kwam dat ik er ongelukkig van werd, ben ik op zoek gegaan naar een coach. Na veel sites bezocht te hebben vond ik op de site van Annely wat ik zocht; een praktische aanpak, dicht bij huis, onder leiding van een zeer competente, maar vriendelijk ogende, dame. Gelijk in het kennismakingsgesprek wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Annely is oprecht geïnteresseerd, stelt prikkelende vragen, en zorgt dat je eerlijk bent tegenover jezelf over wat je echt belangrijk vindt in het leven. Ik weet nog goed dat we het in dit eerste gesprek hadden over mijn toenmalige baan, hoe deze zo goed bij mij paste en dat ik er ook echt goed in was. En dat ik dus niet begreep waarom ik mij zo rot voelde in mij werk. Annely wist het gelijk heel duidelijk te maken toen ze zei; “Ik ben ook heel goed in strijken … maar dat betekent niet dat ik het leuk vind”. Alhoewel ik wel eerder persoonlijke coaching heb gehad en ook al een goed beeld had van mijn persoonlijkheid en kwaliteiten, heeft het traject bij Annely er toe geleid dat ik ook eindelijk ben gaan handelen naar deze inzichten. In het afgelopen jaar heb ik iets gedaan wat ik nooit voor mogelijk had gehouden; ik heb mijn baan opgezegd, zonder een nieuwe baan te hebben en daarmee al mijn zekerheden over boord gezet. Ik ben tot inzicht gekomen dat het voor mij het moment was om een pauze in te lassen, om rust te pakken en een periode voor reflectie te nemen. Ik geniet nu sinds een aantal maanden van een “sabbatical”. Weet ik al wat ik hierna ga doen? Nee, en dat maakt mij soms onzeker en onrustig. Maar het feit dat ik de stap heb genomen om eindelijk naar mijn hart te luisteren en mijzelf deze periode te gunnen, is al een groot cadeau. De gesprekken met Annely, haar tips en oefeningen, maar vooral haar betrokken, luisterend oor hebben mij geholpen om deze immense stap te kunnen nemen. Voorlopig ligt mijn traject even stil, maar kijk er al naar uit wanneer ik Annely weer kan betrekken bij mijn volgende stap! MB

Carriere switch

“Ik wil je bedanken voor je hulp bij mijn carriere switch. Je warmte, doortastendheid, en erkennig hebben ervoor gezorgd dit ik deze stap heb aangedufd. Ik heb onze sessies als heel plezierig ervaren. Eigenlijk jammer dat ze nu even niet meer nodig zijn. Over een paar jaar verzin ik wel weer een nieuwe aanleiding :-). Je bent een geweldig mens!”

Verborgen kracht

Je bent daadwerkelijk geinteresseerd in degene die tegenover je zit en je biedt ruimte en tijd om je verhaal te ventileren. Daarbij heb je het proces goed in beeld en begeleid je op pad naar het ontdekken van je eigen kracht. Je laat de ogen open gaan voor de eigen (verborgen) kracht en je coacht om vooral juist dat scherp te krijgen en steeds weer in te zetten. Eigenlijk in allerlei situaties. Mij heeft het zeer goed geholpen. 

Nalien, 38 jaar

Los maken van gewoontes en veiligheid

Bij jou heb ik geleerd me los te maken van gewoontes en veiligheid, iets waar ik toch wel tegenop zag al voordat ik het traject in ging. Maar iets verliezen betekent ook weer kans voor nieuwe mogelijkheden, dat heb jij ooit gezegd. Toen mijn contract niet verlengd kon worden, ging ik eindelijk ‘ iets doen omdat het goed voor me is’ (ook hier citeer ik jou). Heb gebruik gemaakt van de ruimte die toen ontstond en heb me ingeschreven voor een glas-in-lood cursus. Sinds kort heb ik mijn eigen atelier in glas-in-lood en ook al vind ik dat soms doodeng, ik ben misschien wel beland op het maximaal haalbare van werk dat bij me past; creatief en bouwen/klussen. Ik ben ervan overtuigd dat dit een doorwerking is van de eerste veranderingen waarvan de oorsprong bij jouw coaching ligt. Ik herinner me nog steeds jouw zinnen en vooral het leren luisteren en kijken naar mezelf en dat als uitgangspunt te nemen in plaats van allerlei omgevingsfactoren zoals zekerheid, wat anderen verwachten en algemeen geldende normen. En ook als dit bedrijf mislukt, dan heb ik het toch wel mooi gedaan. En een enorm leuke tijd gehad. Bedankt voor het helpen openen van mijn nieuwe leven!

Knoop doorgehakt

Toen het ik drie jaar geleden echt niet meer naar mijn zin had bij mijn toenmalige werkgever, maar niet wist welke kant ik op moest, kwam ik per toeval in contact met Annely. Ik had geen betere loopbaancoach kunnen treffen. Annely heeft mij gestimuleerd een netwerk op te bouwen en voor mijzelf te beginnen; zij was ervan overtuigd dat dat mij goed zou liggen. En ze heeft gelijk gekregen! Inmiddels ben ik al bijna drie jaar werkzaam als freelancer en al begeef ik me niet in een makkelijk vakgebied (architectuurhistorie), het gaat prima. Vorig jaar heb ik nogmaals de hulp van Annely ingeroepen, alleen nu vanuit een wat luxere positie: ik kreeg naast opdrachten ook een aantal mooie (vaste baan) aanbiedingen en ik ging twijfelen waar ik nu voor moest gaan. Ook hier heeft Annely me uitstekend in begeleid en ik zal in de toekomst als dat nodig blijkt zeker nog van haar 'gebruikmaken'!

Andrea, 35 jaar

Aan de slag met mezelf

Annely is een luisterend oor en kan jouw - voor jezelf nog - onduidelijkheden helder krijgen. Ze gaat gedegen, maar ook met humor, analytisch aan de slag en houdt de grote lijn van je wensen vast, daar waar jij die wellicht net even uit het oog verloren had. Wat ik confronterend maar prima heb gevonden is dat je zelf aan het werk wordt gezet. Aanvankelijk wilde ik graag door iemand worden begeleid die me kon vertellen wat er allemaal zoal op de arbeidsmarkt voor handen was voor iemand met mijn achtergrond. En dat ik daar dan rustig uit kon kiezen wat bij mij paste. Maar helaas... ik moest daar zelf mee aan de slag. Dat zet je dan aan het denken, en dat is maar goed ook, want alles is natuurlijk erg subjectief, dus waar een ander mee zou komen past misschien best voor een deel bij jou, maar zal altijd maar een onderdeel zijn van het grotere geheel dat jij in huis hebt. En dat is waar Annely je uitstekend bij begeleidt. Al met al een aanrader!!! Gewoon doen!!

Miek, 40 jaar

Herwonnen zelfvertrouwen

Na de zoveelste afwijzing bij een sollicitatie is er van je zelfvertrouwen weinig meer over. Annely is gelukkig in staat om je je zelfvertrouwen terug te laten vinden. Een goede sterkte-zwakte-analyse; fijne
coaching voor een sollicitatiegesprek; en dan ineens....dan heb je de baan!

Jaap, 52 jaar

Toch nog een baan!

"Annely is een dynamische adviseur. Zij is vriendelijk, betrouwbaar en behulpzaam. Zij luistert goed, heeft kennis van zaken en zet zich 100% in. Dankzij haar heb ik weer een nieuwe baan gekregen. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Als ik Annely een cijfer zou mogen krijgen zou zij van mij een 10
krijgen!" 

Bridj, 61 jaar

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan

Sinds enkele jaren ben ik werkzaam als zelfstandig fotograaf in de bruidsfotografie, werk dat ik met veel passie doe en heb gedaan. Echter het seizoensgebonden werk en de zware (vaak lange) dagen braken mij op. ’s Winters vulde ik mijn tijd met een of andere cursus. Dit voorjaar wilde echt wat veranderen aan deze situatie! Omdat ik geen “onpersoonlijke” beroepsinteresse test wilde doen, kwam ik bij Annely terecht. Zij brengt je, door middel van gesprekken en oefeningen die je thuis moet doen, dichter bij jezelf. Deze winter was ik weer eens begonnen met een cursus in belastingrecht. Iets wat aanvankelijk wel bij me leek te passen, maar niets bleek minder waar! De eyeopener was een bezoekje aan de Erasmus Universiteit op aanraden van Annely. Kijk eens wat fiscale economie inhoudt? Is dit wel iets voor mij? Nee, ik houd van de natuur, van kinderen van onderzoeken…. van iedere dag iets anders! Dit bracht mij terug naar mijn diepe wens om iets met biologie te gaan doen. Ik heb mij ingeschreven bij de Hogeschool van Rotterdam en begin in september met de opleiding Docent Voortgezet Onderwijs Biologie. Dit is mijn doel en hier ga ik voor!Annely bedankt voor je motivatie!

-Karin-

Een nieuwe start

Begin dit jaar had ik het absoluut niet meer naar mijn zin bij mijn vorige werkgever. De situatie was zodanig dat ik tegen overspannenheid aan zat. Annely heeft mij dit om te beginnen laten inzien, want dat had ik nog niet aan mezelf toegegeven. Ze biedt niet alleen een luisterend oor, maar ze is ook enthousiasmerend, spontaan en analytisch. Daar waar het voor jezelf niet meer duidelijk is hoe nu verder te gaan, overziet Annely het grote geheel en begeleidt je de goede richting op. Hierbij neemt ze je niet bij de hand, maar kijkt ze van een afstandje toe terwijl je zelfstandig je eigen weg zoekt, stuurt ze waar nodig bij en geeft ze tips. Mij heeft ze hiermee aan een baan geholpen, waarin ik het ontzettend naar mijn zin heb.

–Francis-

Inzicht in kunnen en kansen

Na een krap jaar bij mijn nieuwe werkgever gewerkt te hebben, werd mijn team opgeheven. Mijn verwachtingen van mijn nieuwe baan bleken niet uit te komen. Wat nu? Vertrekken, blijven, veranderen? Hoe werkt het bedrijf en hoe werkt het vooral niet. Ik kwam er zelf niet uit. Na een aantal sessies kwam ik tot een hernieuwd zelfinzicht. Wat kan ik, wat wil ik en vooral ook, hoe kan ik dat binnen bij mijn huidige werkgever voor elkaar krijgen. Al met al een nuttig en ook bijzonder traject: ik ben niet vertrokken en werk nog steeds bij dezelfde baas. Met herwonnen plezier. 

-Martijn-

Frisse blik

Al enige tijd twijfelde over mijn baan en hoe ik verder wilde. Ik liep rond met vragen als; wat ik wil nou? wat vind ik echt leuk? moet ik niet iets heel anders gaan doen? Naar aanleiding hiervan ben ik op zoek gegaan naar een loopbaancoach die me hierbij kon helpen. Omdat ik geen aanbevelingen had van mensen uit mijn omgeving ben ik gaan zoeken op internet. Veel websites die ik tegenkwam vond ik erg zweverig maar de site van Annely, met een praktische benadering en positieve verhalen, sprak me aan. Bij het eerste contact met Annely had ik meteen een goed gevoel, ze is een heel hartelijk en enthousiast mens. Aan de hand van praktische opdrachten hebben we samen opnieuw naar mijn situatie gekeken en ben ik tot nieuwe inzichten gekomen waar ik mee verder kan. Ik heb de afspraken als heel prettig ervaren. De afspraken zelf en de voorbereiding ervan kosten tijd, maar Annely geeft daar ook heel veel energie en positieve feedback voor terug waardoor je altijd met een goed gevoel en stof tot nadenken weggaat. Ik beveel Annely zeker aan als loopbaancoach.

-Margriet-

Van de advocatuur naar het bedrijfsleven

Op een zeer aangename en ongedwongen wijze komt Annely tot een verhelderend resultaat. Annely weet gedachten te ordenen zonder dat je het zelf eigenlijk in de gaten hebt. Ik kwam bij Annely, eigenlijk ten einde raad: weliswaar wist ik dat ik niet door wilde met mijn huidige (eerste) baan, maar wat ik wel wilde, geen idee. Een aantal sessies met Annely hebben er in geresulteerd dat ik (onbewust en stap voor stap) zelfbewust(er) ben geworden van mijn eigen kwaliteiten en ook - eigenlijk voor het eerst - echt ben stilgestaan bij mijn carrièrekeuze. Dit was voor mij bijzonder nuttig en achteraf bezien ook noodzakelijk om tot een juiste afgewogen keuze te komen. Uiteindelijk hebben de nieuw verworven inzichten ertoe geleid dat ik een overstap heb gemaakt van de advocatuur naar het bedrijfsleven. Ik kan Annely iedereen van harte aanbevelen.

-Sander-

360 graden Loopbaanswitch: Van Bureau Jeugdzorg naar notariaat

Een jaar geleden heb ik besloten een loopbaantraject te gaan volgen, omdat ik niet meer als maatschappelijk werker werkzaam wilde zijn.
Annely heeft me met haar enthousiasme en doortastendheid ontzettend goed geholpen duidelijk in beeld te krijgen wat mijn sterke kwaliteiten zijn en waarom ik niet gelukkig was in mijn werk. Al vrij snel werd duidelijk dat een juridisch-administratieve functie goed bij me zou passen. Iets totaal anders dus! Inmiddels ben ik aangenomen op een notariskantoor, als junior-secretaresse. Ik heb het hartstikke naar mijn zin. Het werk is interessant, en ik vind het leuk om hierin te groeien en me te bekwamen in deze branche. Ik ben ontzettend blij dat ik bij Annely terecht ben gekomen en deze stap heb durven zetten.

-Mariette-

Vertrouwen!

Nadat ik tot de conclusie was gekomen dat mijn toekomst niet lag in het bedrijf waar ik werkte, kwam ik bij Annely terecht. Ik was inmiddels gestopt met mijn werk en had vooral behoefte aan even niets. Maar tegelijkertijd wilde ik op een positieve manier naar een toekomstige baan uitkijken. De sector had ik al bedacht – het onderwijs – maar wat voor een baan kon ik met mijn nieuwe studie combineren?
In dit toch wel moeilijke proces is Annely heel waardevol geweest. Ze liet mij in alle vrijheid mijn eigen weg bepalen, maar daar waar nodig wees ze me op de acties die ik zou moeten ondernemen. Annely zorgde voor een positieve én realistische kijk op mezelf en mijn situatie. Mede door haar vertrouwen en optimisme hervond ik mijn eigen optimisme. Inmiddels sta ik stevig op het onderwijspad en weet ik weer in welke richting in wil lopen – voorlopig!

-Marlies-