Ik sta weer stevig in mijn schoenen

Ik kwam bij Annely via mijn werk terecht. Ik liep een beetje vast in mijn ontwikkeling en wist niet goed wat mijn volgende stap zou moeten zijn in mijn carrière.
Door een aantal sessies heb ik een goede spiegel voorgehouden gekregen en heb ik mijzelf beter leren kennen. Hierdoor sta ik weer stevig in mijn schoenen, weet ik waar ik mij in wil ontwikkelen en vooral ook hoe.
Samenwerken met Annely was heel fijn! Je gaf me veel zelfvertrouwen en ik liep altijd met een positief gevoel naar buiten".

Superfijn!

Nogmaals veel dank voor al je hulp. Ik heb echt superveel aan onze gesprekken gehad. Hoewel het uiteindelijk toch nog een jaar heeft geduurd, is dat eigenlijk ook wel weer heel snel omdat ik heel gericht heb gezocht naar een bepaalde functie. Superfijn! En....voor mijn 40e (dat had ik mezelf beloofd ;-) ) "

Een brug naar een nieuw gedeelte van mijn leven

Op onze 'sessies', gesprekken, kijk ik met een soort nostalgisch gevoel terug. Jij hebt mij begeleid in een transformatieperiode in mijn leven. Ik liep over een brug naar een nieuw gedeelte van mijn leven en jij wandelde af en toe met mij mee. Zo zal ik me jou en onze ontmoetingen herinneren. Je voelde me haarfijn aan en zei veel rake dingen. Ik voelde me op mijn gemak bij jou, in je mooie huis en kantoor en ook bij en met Lex! Geef hem maar een aai over de bol van mij. Dank je wel, Annely. Wat jij voor mij hebt gedaan, is eigenlijk niet in geld uit te drukken, al ben ik het UWV wel dankbaar natuurlijk ;)

Geen standaard trucje of therapie

Annely heeft geen standaard trucje of therapie: ze kijkt wie je bent, wat je nodig hebt en gaat dan met je op pad.
Hoe? Ook dat is voor iedereen anders: het gaat erom waar jij je het lekkerst bij voelt.

Wat ze ook niet doet is knopen voor je doorhakken. Voor jou bepalen wat je moet doen. Ze geeft je een gids met mogelijke routes, zorgt voor de GPS zodat je niet (langer) verdwaalt, plaatst af en toe een afbakening of helpt je over een omgevallen boom. Maar JOUW weg, die moet je zelf zoeken. Maakt niet uit hoe lang je erover doet, ze wandelt rustig met je mee. Tot jij jouw pad gevonden hebt.

 

-Anne-

Vanuit je kracht keuzes maken

Annely heeft me geholpen om inzicht te krijgen in de zaken waar ik voor sta. Wat maakt mij wie ik ben, wat is voor mij belangrijk en waar word ik gelukkig van. Vanuit je kracht kan je dan keuzes maken die op lange termijn het beste zijn voor jezelf en werkgever/opdrachtgever" EH

Rust en reflectie

Rust en Reflectie
Na jaren rondgelopen te hebben met het gevoel dat ik weinig voldoening kreeg van mijn werk, mij niet op mijn plek voelde, en tot de conclusie kwam dat ik er ongelukkig van werd, ben ik op zoek gegaan naar een coach. Na veel sites bezocht te hebben vond ik op de site van Annely wat ik zocht; een praktische aanpak, dicht bij huis, onder leiding van een zeer competente, maar vriendelijk ogende, dame. Gelijk in het kennismakingsgesprek wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Annely is oprecht geïnteresseerd, stelt prikkelende vragen, en zorgt dat je eerlijk bent tegenover jezelf over wat je echt belangrijk vindt in het leven. Ik weet nog goed dat we het in dit eerste gesprek hadden over mijn toenmalige baan, hoe deze zo goed bij mij paste en dat ik er ook echt goed in was. En dat ik dus niet begreep waarom ik mij zo rot voelde in mij werk. Annely wist het gelijk heel duidelijk te maken toen ze zei; “Ik ben ook heel goed in strijken … maar dat betekent niet dat ik het leuk vind”. Alhoewel ik wel eerder persoonlijke coaching heb gehad en ook al een goed beeld had van mijn persoonlijkheid en kwaliteiten, heeft het traject bij Annely er toe geleid dat ik ook eindelijk ben gaan handelen naar deze inzichten. In het afgelopen jaar heb ik iets gedaan wat ik nooit voor mogelijk had gehouden; ik heb mijn baan opgezegd, zonder een nieuwe baan te hebben en daarmee al mijn zekerheden over boord gezet. Ik ben tot inzicht gekomen dat het voor mij het moment was om een pauze in te lassen, om rust te pakken en een periode voor reflectie te nemen. Ik geniet nu sinds een aantal maanden van een “sabbatical”. Weet ik al wat ik hierna ga doen? Nee, en dat maakt mij soms onzeker en onrustig. Maar het feit dat ik de stap heb genomen om eindelijk naar mijn hart te luisteren en mijzelf deze periode te gunnen, is al een groot cadeau. De gesprekken met Annely, haar tips en oefeningen, maar vooral haar betrokken, luisterend oor hebben mij geholpen om deze immense stap te kunnen nemen. Voorlopig ligt mijn traject even stil, maar kijk er al naar uit wanneer ik Annely weer kan betrekken bij mijn volgende stap! MB

Carriere switch

“Ik wil je bedanken voor je hulp bij mijn carriere switch. Je warmte, doortastendheid, en erkennig hebben ervoor gezorgd dit ik deze stap heb aangedufd. Ik heb onze sessies als heel plezierig ervaren. Eigenlijk jammer dat ze nu even niet meer nodig zijn. Over een paar jaar verzin ik wel weer een nieuwe aanleiding :-). Je bent een geweldig mens!”

Los maken van gewoontes en veiligheid

Bij jou heb ik geleerd me los te maken van gewoontes en veiligheid, iets waar ik toch wel tegenop zag al voordat ik het traject in ging. Maar iets verliezen betekent ook weer kans voor nieuwe mogelijkheden, dat heb jij ooit gezegd. Toen mijn contract niet verlengd kon worden, ging ik eindelijk ‘ iets doen omdat het goed voor me is’ (ook hier citeer ik jou). Heb gebruik gemaakt van de ruimte die toen ontstond en heb me ingeschreven voor een glas-in-lood cursus. Sinds kort heb ik mijn eigen atelier in glas-in-lood en ook al vind ik dat soms doodeng, ik ben misschien wel beland op het maximaal haalbare van werk dat bij me past; creatief en bouwen/klussen. Ik ben ervan overtuigd dat dit een doorwerking is van de eerste veranderingen waarvan de oorsprong bij jouw coaching ligt. Ik herinner me nog steeds jouw zinnen en vooral het leren luisteren en kijken naar mezelf en dat als uitgangspunt te nemen in plaats van allerlei omgevingsfactoren zoals zekerheid, wat anderen verwachten en algemeen geldende normen. En ook als dit bedrijf mislukt, dan heb ik het toch wel mooi gedaan. En een enorm leuke tijd gehad. Bedankt voor het helpen openen van mijn nieuwe leven!

Verborgen kracht

Je bent daadwerkelijk geinteresseerd in degene die tegenover je zit en je biedt ruimte en tijd om je verhaal te ventileren. Daarbij heb je het proces goed in beeld en begeleid je op pad naar het ontdekken van je eigen kracht. Je laat de ogen open gaan voor de eigen (verborgen) kracht en je coacht om vooral juist dat scherp te krijgen en steeds weer in te zetten. Eigenlijk in allerlei situaties. Mij heeft het zeer goed geholpen. 

Nalien, 38 jaar

Knoop doorgehakt

Toen het ik drie jaar geleden echt niet meer naar mijn zin had bij mijn toenmalige werkgever, maar niet wist welke kant ik op moest, kwam ik per toeval in contact met Annely. Ik had geen betere loopbaancoach kunnen treffen. Annely heeft mij gestimuleerd een netwerk op te bouwen en voor mijzelf te beginnen; zij was ervan overtuigd dat dat mij goed zou liggen. En ze heeft gelijk gekregen! Inmiddels ben ik al bijna drie jaar werkzaam als freelancer en al begeef ik me niet in een makkelijk vakgebied (architectuurhistorie), het gaat prima. Vorig jaar heb ik nogmaals de hulp van Annely ingeroepen, alleen nu vanuit een wat luxere positie: ik kreeg naast opdrachten ook een aantal mooie (vaste baan) aanbiedingen en ik ging twijfelen waar ik nu voor moest gaan. Ook hier heeft Annely me uitstekend in begeleid en ik zal in de toekomst als dat nodig blijkt zeker nog van haar 'gebruikmaken'!

Andrea, 35 jaar

Aan de slag met mezelf

Annely is een luisterend oor en kan jouw - voor jezelf nog - onduidelijkheden helder krijgen. Ze gaat gedegen, maar ook met humor, analytisch aan de slag en houdt de grote lijn van je wensen vast, daar waar jij die wellicht net even uit het oog verloren had. Wat ik confronterend maar prima heb gevonden is dat je zelf aan het werk wordt gezet. Aanvankelijk wilde ik graag door iemand worden begeleid die me kon vertellen wat er allemaal zoal op de arbeidsmarkt voor handen was voor iemand met mijn achtergrond. En dat ik daar dan rustig uit kon kiezen wat bij mij paste. Maar helaas... ik moest daar zelf mee aan de slag. Dat zet je dan aan het denken, en dat is maar goed ook, want alles is natuurlijk erg subjectief, dus waar een ander mee zou komen past misschien best voor een deel bij jou, maar zal altijd maar een onderdeel zijn van het grotere geheel dat jij in huis hebt. En dat is waar Annely je uitstekend bij begeleidt. Al met al een aanrader!!! Gewoon doen!!

Miek, 40 jaar

Herwonnen zelfvertrouwen

Na de zoveelste afwijzing bij een sollicitatie is er van je zelfvertrouwen weinig meer over. Annely is gelukkig in staat om je je zelfvertrouwen terug te laten vinden. Een goede sterkte-zwakte-analyse; fijne
coaching voor een sollicitatiegesprek; en dan ineens....dan heb je de baan!

Jaap, 52 jaar

Toch nog een baan!

"Annely is een dynamische adviseur. Zij is vriendelijk, betrouwbaar en behulpzaam. Zij luistert goed, heeft kennis van zaken en zet zich 100% in. Dankzij haar heb ik weer een nieuwe baan gekregen. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Als ik Annely een cijfer zou mogen krijgen zou zij van mij een 10
krijgen!" 

Bridj, 61 jaar

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan

Sinds enkele jaren ben ik werkzaam als zelfstandig fotograaf in de bruidsfotografie, werk dat ik met veel passie doe en heb gedaan. Echter het seizoensgebonden werk en de zware (vaak lange) dagen braken mij op. ’s Winters vulde ik mijn tijd met een of andere cursus. Dit voorjaar wilde echt wat veranderen aan deze situatie! Omdat ik geen “onpersoonlijke” beroepsinteresse test wilde doen, kwam ik bij Annely terecht. Zij brengt je, door middel van gesprekken en oefeningen die je thuis moet doen, dichter bij jezelf. Deze winter was ik weer eens begonnen met een cursus in belastingrecht. Iets wat aanvankelijk wel bij me leek te passen, maar niets bleek minder waar! De eyeopener was een bezoekje aan de Erasmus Universiteit op aanraden van Annely. Kijk eens wat fiscale economie inhoudt? Is dit wel iets voor mij? Nee, ik houd van de natuur, van kinderen van onderzoeken…. van iedere dag iets anders! Dit bracht mij terug naar mijn diepe wens om iets met biologie te gaan doen. Ik heb mij ingeschreven bij de Hogeschool van Rotterdam en begin in september met de opleiding Docent Voortgezet Onderwijs Biologie. Dit is mijn doel en hier ga ik voor!Annely bedankt voor je motivatie!

-Karin-

Een nieuwe start

Begin dit jaar had ik het absoluut niet meer naar mijn zin bij mijn vorige werkgever. De situatie was zodanig dat ik tegen overspannenheid aan zat. Annely heeft mij dit om te beginnen laten inzien, want dat had ik nog niet aan mezelf toegegeven. Ze biedt niet alleen een luisterend oor, maar ze is ook enthousiasmerend, spontaan en analytisch. Daar waar het voor jezelf niet meer duidelijk is hoe nu verder te gaan, overziet Annely het grote geheel en begeleidt je de goede richting op. Hierbij neemt ze je niet bij de hand, maar kijkt ze van een afstandje toe terwijl je zelfstandig je eigen weg zoekt, stuurt ze waar nodig bij en geeft ze tips. Mij heeft ze hiermee aan een baan geholpen, waarin ik het ontzettend naar mijn zin heb.

–Francis-

Inzicht in kunnen en kansen

Na een krap jaar bij mijn nieuwe werkgever gewerkt te hebben, werd mijn team opgeheven. Mijn verwachtingen van mijn nieuwe baan bleken niet uit te komen. Wat nu? Vertrekken, blijven, veranderen? Hoe werkt het bedrijf en hoe werkt het vooral niet. Ik kwam er zelf niet uit. Na een aantal sessies kwam ik tot een hernieuwd zelfinzicht. Wat kan ik, wat wil ik en vooral ook, hoe kan ik dat binnen bij mijn huidige werkgever voor elkaar krijgen. Al met al een nuttig en ook bijzonder traject: ik ben niet vertrokken en werk nog steeds bij dezelfde baas. Met herwonnen plezier. 

-Martijn-

Frisse blik

Al enige tijd twijfelde over mijn baan en hoe ik verder wilde. Ik liep rond met vragen als; wat ik wil nou? wat vind ik echt leuk? moet ik niet iets heel anders gaan doen? Naar aanleiding hiervan ben ik op zoek gegaan naar een loopbaancoach die me hierbij kon helpen. Omdat ik geen aanbevelingen had van mensen uit mijn omgeving ben ik gaan zoeken op internet. Veel websites die ik tegenkwam vond ik erg zweverig maar de site van Annely, met een praktische benadering en positieve verhalen, sprak me aan. Bij het eerste contact met Annely had ik meteen een goed gevoel, ze is een heel hartelijk en enthousiast mens. Aan de hand van praktische opdrachten hebben we samen opnieuw naar mijn situatie gekeken en ben ik tot nieuwe inzichten gekomen waar ik mee verder kan. Ik heb de afspraken als heel prettig ervaren. De afspraken zelf en de voorbereiding ervan kosten tijd, maar Annely geeft daar ook heel veel energie en positieve feedback voor terug waardoor je altijd met een goed gevoel en stof tot nadenken weggaat. Ik beveel Annely zeker aan als loopbaancoach.

-Margriet-

Van de advocatuur naar het bedrijfsleven

Op een zeer aangename en ongedwongen wijze komt Annely tot een verhelderend resultaat. Annely weet gedachten te ordenen zonder dat je het zelf eigenlijk in de gaten hebt. Ik kwam bij Annely, eigenlijk ten einde raad: weliswaar wist ik dat ik niet door wilde met mijn huidige (eerste) baan, maar wat ik wel wilde, geen idee. Een aantal sessies met Annely hebben er in geresulteerd dat ik (onbewust en stap voor stap) zelfbewust(er) ben geworden van mijn eigen kwaliteiten en ook - eigenlijk voor het eerst - echt ben stilgestaan bij mijn carrièrekeuze. Dit was voor mij bijzonder nuttig en achteraf bezien ook noodzakelijk om tot een juiste afgewogen keuze te komen. Uiteindelijk hebben de nieuw verworven inzichten ertoe geleid dat ik een overstap heb gemaakt van de advocatuur naar het bedrijfsleven. Ik kan Annely iedereen van harte aanbevelen.

-Sander-

360 graden Loopbaanswitch: Van Bureau Jeugdzorg naar notariaat

Een jaar geleden heb ik besloten een loopbaantraject te gaan volgen, omdat ik niet meer als maatschappelijk werker werkzaam wilde zijn.
Annely heeft me met haar enthousiasme en doortastendheid ontzettend goed geholpen duidelijk in beeld te krijgen wat mijn sterke kwaliteiten zijn en waarom ik niet gelukkig was in mijn werk. Al vrij snel werd duidelijk dat een juridisch-administratieve functie goed bij me zou passen. Iets totaal anders dus! Inmiddels ben ik aangenomen op een notariskantoor, als junior-secretaresse. Ik heb het hartstikke naar mijn zin. Het werk is interessant, en ik vind het leuk om hierin te groeien en me te bekwamen in deze branche. Ik ben ontzettend blij dat ik bij Annely terecht ben gekomen en deze stap heb durven zetten.

-Mariette-

Vertrouwen!

Nadat ik tot de conclusie was gekomen dat mijn toekomst niet lag in het bedrijf waar ik werkte, kwam ik bij Annely terecht. Ik was inmiddels gestopt met mijn werk en had vooral behoefte aan even niets. Maar tegelijkertijd wilde ik op een positieve manier naar een toekomstige baan uitkijken. De sector had ik al bedacht – het onderwijs – maar wat voor een baan kon ik met mijn nieuwe studie combineren?
In dit toch wel moeilijke proces is Annely heel waardevol geweest. Ze liet mij in alle vrijheid mijn eigen weg bepalen, maar daar waar nodig wees ze me op de acties die ik zou moeten ondernemen. Annely zorgde voor een positieve én realistische kijk op mezelf en mijn situatie. Mede door haar vertrouwen en optimisme hervond ik mijn eigen optimisme. Inmiddels sta ik stevig op het onderwijspad en weet ik weer in welke richting in wil lopen – voorlopig!

-Marlies-

Wat wil ik

Voordat ik mijn eerste gesprek met Annely had, heb ik zelf een jaar gezocht naar een nieuwe baan. De baan die ik had, kwaliteitsmanager in een productiebedrijf, gaf mij bijzonder weinig voldoening waardoor ik met steeds meer tegenzin naar mijn werk ging.

De zoektocht van een jaar leverde mij geen nieuwe baan op, maar wel het inzicht dat ik eigenlijk niet goed wist waar ik naar op zoek was. Dat was het moment waarop ik ben gaan zoeken naar een loopbaancoach. Dit bleek een van de belangrijkste stappen te zijn in mijn zoektocht naar een nieuwe baan. En tevens een van de moeilijkste; ik moest accepteren dat ik mezelf niet verder kon helpen.

Wat ik een moeilijke maar onvermijdelijke stap vond, veranderde Annely in het eerste telefoongesprek al een enorme opluchting. Door haar enthousiasmerende en opgewekte houding kreeg ik simpelweg weer zin om op zoek te gaan naar een geschikte baan.

In de vier gesprekken die ik daarna met Annely gehad heb, heeft ze me laten ontdekken weer uit te gaan van mijn eigen kwaliteiten. Daarnaast wees ze me op tal van mogelijkheden waar ik mijn kwaliteiten zou kunnen inzetten. Haar hele aanpak was erop gericht mij te laten ontdekken wat ik zocht en waar ik dat zou kunnen vinden.

En niet zonder resultaat: eindelijk zag ik weer vacatures waar ik erg enthousiast van werd. Samen met de tips van Annely over het opstellen van een CV en het voeren van sollicitatiegesprekken heeft dit ertoe geleid dat ik nu een baan heb als projectleider in de non-profit sector. Precies de baan voor mij: ik kan mijn kwaliteiten inzetten voor werk dat mij voldoening geeft.

-Mark-

Weer fluitend aan het werk

Ik ben op weg naar een Haagse ziekenhuislocatie dicht bij zee voor een zakelijke afspraak. De statige huizen en het groen komen me ergens bekend van voor. Het kwartje valt als ik vanuit tegenovergestelde richting de kruising passeer waar ik altijd afsloeg voor mijn traject met Annely. Als mijn afspraak niet blijkt door te gaan, besluit ik spontaan om bij haar langs te gaan. Ik parkeer mijn motor op de stoep en bel aan. Haar man doet open: "Ze komt zo terug van de sportschool. Kom binnen. Wil je koffie?"

Een jaar terug had ik het niet meer naar mijn zin bij mijn toenmalige werkgever. Ik merkte dat ik in een impasse kwam waar ik me niet prettig bij voelde. Op aanraden van mijn vriendin, die door Annely op dat moment begeleid werd in een loopbaanontwikkelingstraject, heb ik toen contact gezocht met Annely. "Kijk maar of het wat voor je is, je kunt het altijd gewoon eens een keertje proberen." En zo stond ik voor het eerst bij haar op de stoep.

Annely heeft me geholpen om mijn drijfveren en kwaliteiten in kaart te brengen, mijn vernauwde blik te verruimen door oriënterende gesprekken te voeren met een chef redactie van een landelijke krant, me het zetje te geven zodat ik die eerste lastige stap kon zetten en in beweging kwam om zelf wat aan mijn situatie te doen. En dat op een manier die er voor gezorgd heeft dat ik ruim een jaar na dato op de bonnefooi kom aanwaaien. Gewoon, om te vertellen hoe het me vergaan is en hoe geweldig ik mijn nieuwe baan vind. Gewoon, omdat het klikte in dat knusse kamertje op het dak van haar garage.

-Rutger-

Passie

Passie is wat Annely mij onder andere heeft helpen ontdekken en waar ik haar zeer dankbaar voor ben. Na twee keer in een jaar tijd burnout te zijn geraakt kwam ik via het internet bij haar terecht. De keuze tussen een groot gerenommeerd bureau en Annely’s bureau was snel gemaakt. Haar foto en even later haar stem aan de telefoon hadden de doorslag gegeven. Nooit eerder heb ik zo’n sympathiek enthousiasmerend en inspirerend mens ontmoet. Na dertig jaar werkzaam te zijn geweest in de financiële wereld moest het roer om dat was me duidelijk. Maar hoe verder? Er was een hoop werk aan de winkel. Annely heeft me inzicht gegeven in wie ik ben, mijn vaardigheden in kaart gebracht en ja, mijn eigen passie laten ontdekken. Mijn eerste huiswerk was het schrijven van een biografie, op hooguit 4 A4tjes. Het leek me een onmogelijke opgave, maar dat viel uiteindelijk mee. Ik had er zelfs lol in gehad. Annely was onder de indruk, waardoor ik gemotiveerd raakte mijn levensverhaal te schrijven in de vorm van een boek. Gaandeweg kwam ik erachter dat schrijven bij me past,… een passie is geworden, iets wat in mijn leven ontbrak. Twee jaar heb ik gebruik mogen maken van haar diensten, altijd uitkijkend naar de volgende afspraak. Ik ga haar missen.

-Ingrid-

Uitdagend werk

Ik volgde netjes het patroon: naar de middelbare school, toen een bachelor en vervolgens een master. En toen? Ik merkte dat die vraag niet zo gemakkelijk te beantwoorden was. Ik wist in ieder geval dat ik op dat moment niet op de juist plek zat. Annely hielp mij de weg naar de juiste baan te vinden. Ze was voor mij een stok achter de deur en een eye-opener.
De antwoorden uit de verschillende testjes die wij deden over mijn interesses waren geen verassing, maar wat ik hier allemaal mee kon doen was wel een bewustwording. Het gaat niet alleen om het onderwerp of de sector waar je mee wilt werken, maar juist ook om die kleine praktische karaktereigenschappen. Dat was mijn eyeopener: wat zijn de kleine dingen in het dagelijks leven die ik goed kan en graag doe? Toen ik dat eenmaal doorkreeg motiveerde Annely mij om contact op te nemen met die plekken waar ik graag wilde werken en hielp zij mij met het voorbereiden van welke karaktereigenschappen ik moet presenteren. En, het is gelukt! Ik heb nu uitdagend werk waar ik nog dagelijks enthousiast over ben. Dank Annely!

-Carine-

Je kan het

Annely heeft mij erg goed geholpen. Ze is een warme persoonlijkheid en geeft je veel vertrouwen. Ik had ook echt even iemand nodig die zei: "je kan het!" Na een sessie bij Annely had ik altijd meteen weer zin om aan de slag te gaan! Ze heeft mij veel goede tips gegeven hoe ik in deze lastige arbeidsmarkt een baan kan vinden. Kortom: Annely een hele prettige coach en een prima loopbaanadviseur!

-Lisa-