Voordat ik mijn eerste gesprek met Annely had, heb ik zelf een jaar gezocht naar een nieuwe baan. De baan die ik had, kwaliteitsmanager in een productiebedrijf, gaf mij bijzonder weinig voldoening waardoor ik met steeds meer tegenzin naar mijn werk ging.

De zoektocht van een jaar leverde mij geen nieuwe baan op, maar wel het inzicht dat ik eigenlijk niet goed wist waar ik naar op zoek was. Dat was het moment waarop ik ben gaan zoeken naar een loopbaancoach. Dit bleek een van de belangrijkste stappen te zijn in mijn zoektocht naar een nieuwe baan. En tevens een van de moeilijkste; ik moest accepteren dat ik mezelf niet verder kon helpen.

Wat ik een moeilijke maar onvermijdelijke stap vond, veranderde Annely in het eerste telefoongesprek al een enorme opluchting. Door haar enthousiasmerende en opgewekte houding kreeg ik simpelweg weer zin om op zoek te gaan naar een geschikte baan.

In de vier gesprekken die ik daarna met Annely gehad heb, heeft ze me laten ontdekken weer uit te gaan van mijn eigen kwaliteiten. Daarnaast wees ze me op tal van mogelijkheden waar ik mijn kwaliteiten zou kunnen inzetten. Haar hele aanpak was erop gericht mij te laten ontdekken wat ik zocht en waar ik dat zou kunnen vinden.

En niet zonder resultaat: eindelijk zag ik weer vacatures waar ik erg enthousiast van werd. Samen met de tips van Annely over het opstellen van een CV en het voeren van sollicitatiegesprekken heeft dit ertoe geleid dat ik nu een baan heb als projectleider in de non-profit sector. Precies de baan voor mij: ik kan mijn kwaliteiten inzetten voor werk dat mij voldoening geeft.

-Mark-